top of page

Meer kansen voor jongeren
met het Down syndroom

IMG-20230320-WA0002.jpg

Het Satyam Daycare Center is opgericht en wordt geleid door Shila Thapa, die zelf een zoon met het syndroom van Down heeft. Sinds 2006 zet zij zich in voor jongeren met het syndroom van Down en andere beperkingen.

 

In het begin focust de organisatie zich vooral op het beschermen van deze kwetsbare doelgroep en het beschermen van hun rechten. Tegenwoordig ziet men in dat de ontwikkeling op sociaal/emotioneel vlak ook belangrijk is. T21 (genoemd naar het chromosoom dat het Down syndroom veroorzaakt) is het eerste koffiezaakje waar jongeren een training kunnen krijgen, die bijdraagt aan een kans op werk. 

Onze bijdrage voor de uitjes is ook zeer gewaardeerd. Het is niet alleen gezellig, maar leert de jongeren ook sociale vaardigheden. Voor het symposium konden wij helpen met een bijdrage voor de PR, zoals posters (zie de foto links).

 

De jongste ontwikkeling is dat er ook in Chitwan en Pokhara een opvang centrum voor jongeren met het Down syndroom komt. Maha Mata betaalt de benodigde trainingen voor het nieuwe personeel.

< terug

T21-web.jpg
bottom of page