top of page

20 november : Dag van het Kind

C_8173-web-B2.jpg

Kinderen zijn de toekomst. De Internationale Dag van het Kind ontstond in 1954 nadat een motie van de VN werd aangenomen.

 

20 november is als officiële datum aangewezen in 1959, nadat de VN in dat jaar, en op die datum, de Declaratie voor de Rechten van het Kind hebben aangenomen. Dit is een motie om kinderen wereldwijd betere kansen te geven in hun leven en hun rechten te beschermen. 

Vooral in derde wereldlanden ontbreekt het vaak aan goede educatie en gezondheidszorg voor kinderen. Op de Dag van het Kind wordt extra aandacht gevraagd voor al deze problemen en er wordt wereldwijd samengewerkt om de omstandigheden voor kinderen te verbeteren.

 

Veel organisaties zijn daar het hele jaar door voor in touw. Eén van die organisaties is onze Stichting: Maha Mata Nederland. Wij zetten ons - met een duidelijke focus - vooral in voor de kinderen in Nepal.

 

Onze stichting is opgericht in 2004 en heeft sindsdien al heel wat kinderen en gehandicapten geholpen. Ook vandaag de dag helpen wij nog steeds heel direct en effectief. Onze bestuursleden doen hun werk pro deo, dus uw geld wordt echt aan de projecten besteed.

< terug

bottom of page