top of page

GEHANDICAPTEN

bewoner-1.jpg
H_2068.jpg

CEREBRALE PARESE

CP ontstaat doordat de foetus  hersenbeschadiging oploopt in de buik. Dit is wel te behandelen, maar niet te genezen. Kinderen kunnen dit krijgen door slechte prenatale zorg, zuurstoftekort tijdens de bevalling, maar ook mishandeling of verslaving aan drank of drugs. 

ORTHOPEDIE

De orthopedisch chirurgie behandelt al die aandoeningen die uitgaan van het steun- en bewegingsapparaat. Dat zijn dus de botten, gewrichten, spieren, pezen en banden. Door de armoede en het gebrek aan ziekenzorg in Nepal, helpen wij een bijzondere arts bij zijn levenswerk.  

KHAGENDRA NEW LIFE HOME

Khagendra is een nieuw "thuis" voor mensen met geestelijke en/of grote lichamelijke beperkingen, zoals een dwarslaesie. Het is de eerste in zijn soort in Nepal en telt inmiddels vele bewoners in alle leeftijden. 

Maha Mata steunt dit project nu al enige jaren. Lees verder...

MAHA MATA CHILDRENS HOME

De bouw van dit kindertehuis was het eerste project van Maha Mata. Gehandicapte kinderen zaten eerst drie hoog in een oud hotel zonder lift in Kathmandu. Hun nieuwe thuis staat in Budhanilkantha. Lan- delijk gelegen, op de begane grond,  inclusief tuin en aangepast sanitair.

bottom of page