GEHANDICAPTEN

H_2068.jpg

CEREBRALE PARESE

CP ontstaat doordat de foetus  hersenbeschadiging oploopt in de buik. Dit is wel te behandelen, maar niet te genezen. Kinderen kunnen dit krijgen door slechte prenatale zorg, zuurstoftekort tijdens de bevalling, maar ook mishandeling of verslaving aan drank of drugs. 

ORTHOPEDIE

De orthopedisch chirurgie behandelt al die aandoeningen die uitgaan van het steun- en bewegingsapparaat. Dat zijn dus de botten, gewrichten, spieren, pezen en banden. Door de armoede en het gebrek aan ziekenzorg in Nepal, helpen wij een bijzondere arts bij zijn levenswerk.  

GEHOORAPPARATEN

Doven en slechthorenden komen in Nepal veel slechter mee in de maatschappij dan in Nederland. Terwijl dit relatief makkelijk is op te lossen met gehoorapparaten. Samen met Karuna Nepal voorzien wij met een nieuw project op lokaal niveau in deze behoefte.

MAHA MATA CHILDRENS HOME

De bouw van dit kindertehuis was het eerste project van Maha Mata. Gehandicapte kinderen zaten eerst drie hoog in een oud hotel zonder lift in Kathmandu. Hun nieuwe thuis staat in Budhanilkantha. Lan- delijk gelegen, op de begane grond,  inclusief tuin en aangepast sanitair.

0181-663821

info@mahamata.nl

Nieuwesluisplein 33

3218VP Heenvliet

IBAN NL80 INGB 0000 0081  83

BIC   INGBNL2A

KvK   24359674

ANBI 22469

@ Maha Mata Nederland