top of page

"Een Kroon Op Ons Werk"

Wat er aan de oprichting van Maha Mata vooraf gaat:

 

"Het is 1999 als mijn man en ik voor de eerste keer Nepal bezoeken. Door de cultuur en de ligging in de Himalaya oefende Nepal al lang een grote aantrekkingskracht op ons uit. Het land is mooi, maar vaak ook treurig. Het idee om iets voor Nepal te doen dringt zich steeds meer aan mij op. Ik wil niet langer alleen maar een “toeschouwer” zijn. Ik wil dat ook liever zelf organiseren, weten en met eigen ogen zien waar het geld aan wordt besteed, zónder strijkstok. 

Een goede reden voor een actie is mijn 50ste verjaardag (mei 2004). We spreken af, dat het geld bestemd zal zijn voor schooluniformen voor alle kinderen van een groep leprapatiënten. In december 2003 heb ik al meer dan 8.000 euro bij elkaar. Dit bedrag is twee keer zoveel als we nodig hebben voor de schooluniformen! Van de rest van het geld kan een nieuw onderkomen voor een groep gehandicapte kinderen worden gerealiseerd. De stichting is een logisch vervolg en een mooi verjaardagscadeau als ik 50 wordt". 

In 2024 vieren we

20 jaar Stichting Maha Mata Nederland

 

Kroon op ons werk is de Koninklijke onderscheiding

- Lid in de orde van Oranje Nassau -

die Linda Scheppink op 26 april 2024 krijgt uitgereikt voor 20 jaar vrijwilligers werk met Maha Mata.

 

Als jullie vragen of we trots zijn is het antwoord een volmondig JA, natuurlijk! Het is een prachtige erkenning voor 20 jaar werken met hart en ziel.  Maar we zijn ook heel trots op "onze" jongeren in Nepal die wij een kans gaven om te leren en die nu vol zelfvertrouwen hun toekomst tegemoet zien, op onze projecten die er voor zorgen dat de vicieuze cirkel van armoede doorbroken wordt, op onze geweldige partners in Nepal, op de notaris die Maha Mata gratis oprichtte, op onze vrijwilligers, op bestuursleden voor ons, die dat allen ook pro deo deden. En last but not least:

Wij zijn heel trots op jullie, onze sponsors en donateurs! 

Veel dank vooral omdat jullie er voor kozen om geen toe- schouwer te blijven. Jullie steun maakt ons werk mogelijk.

 

Wil je meer weten over 20 jaar Maha Mata?  Klik dan op het overzicht  "20 jaar projecten in een notendop".

Linda Scheppink oprichter & voorzitter

< terug

Met burgemeester.jpg
downloaden.jpg
Feestolifant rechts.jpg
Lintje-website.jpg
440127945_10224405062050162_3685020574178097459_n.jpg
bottom of page