top of page

Micro Enterprise project voor 180 vrouwen

Tijdens ons werkbezoek kwamen er, zoals vaker, een aantal verzoeken voor ondersteuning van nieuwe projecten naar voren. Van één werden wij heel enthousiast, maar daar was een groot bedrag mee gemoeid en het leek in eerste instantie niet haalbaar. Rond de feestdagen kwamen er echter onverwacht een paar mooie donaties binnen en zag het er ineens anders uit. We hebben steun voor het Micro Ondernemerschap project nu kunnen toezeggen. 

Wat houdt dit precies in?
De bedoeling is om meer vrouwen zelfstandig te maken door hen een training aan te bieden waar zij leren het land op verantwoorde wijze te bewerken. Dat is beter voor het milieu én geeft meer opbrengst. Daarnaast leren zij hun groente en fruit te "verrijken" door het niet zo van het land op de markt te brengen, maar hen te leren hoe zij bijvoorbeeld chutney van fruit en kimchi van de groenten kunnen maken. Hierdoor kunnen zij er meer geld voor vragen. Het uiteindelijke doel is een eigen bedrijfje. Door een verdubbeling van onze bijdrage, kunnen 180 vrouwen mee doen. 

 

De cursus duurt 9 dagen en voorziet ook in een training voor dit laatste onderdeel. Bij de cursus is inbegrepen: transport, logies + eten (veel mensen komen van ver, dus moeten blijven ovenachten) lesmateriaal en de mensen die de trainingen geven.

< terug

C_5293.jpg
bottom of page