top of page

BEZOEK SELFHELP GROUP CEREBRAL PALSY

C_kind-computer.jpg

Tijdens onze donateur reis hebben we ook het SGCP (Selfhelp Group Cerebral Palsy) in Dhapakel bezocht. De ontvangst was warm. Eerst worden we welkom geheten door Sushil Man Singh Pradhan, de nieuwe CEO. De kinderen staan verderop al ongeduldig te wachten om onze bloemen en khata (shawl) voor ontvangst te kunnen geven. 

Enthousiast komen ze naar ons toe of worden daarmee geholpen. Het is altijd indrukwekkend om dit centrum te bezoeken waar wordt gestreefd om kinderen met Cerebrale Parese een zo goed mogelijk leven te geven. De ouders zijn hier nauw bij betrokken, zodat zij thuis hun kind optimaal kunnen helpen en begrijpen.

In de computerkamer aangekomen zijn jongeren bezig met een spel op de computer, dat ze behendig doen met hun voet op een soort joystick. Ze moeten huisdieren en wilde dieren scheiden.

Eén van de juffen vertelt (en gelijk heeft ze!), dat ze eigenlijk nog vijf van die joysticks nodig hebben. We hebben het genoteerd en r thuis meteen een prijs opgevraagd. Dat viel ons nog wel mee, dus dat gaan we zo snel mogelijk regelen!

< terug

voet.jpg
joystick.jpg
bottom of page