Covid-19 (Corona virus) in Nepal

Situatie in Nepal op dit moment

Nepal is in een volledige lockdown. Oorspronkelijk tot 7 april, maar dat is nu verlengd tot 17 april. Naar zeggen zijn er nu 5 gevallen van Corona besmetting in Nepal. De Wereld Gezondheid Organisatie hamert er op dat ze moeten testen, testen, testen, maar Nepal heeft noch geld noch de middelen.

In de praktijk betekent de lockdown dat de mensen ’s morgens en ’s avonds in hun eigen buurtje even de straat op mogen om eten te kopen  en verder binnen moeten blijven. Voor transporten buiten eigen woonomgeving moet men een pasje hebben. Er is geen school en het openbare leven ligt ook stil.

 

Onze Maha Mata studenten

Alle studenten worden gemonitord en per telefoon gecheckt. Waar nodig wordt extra voedselhulp gegeven, want velen hebben nu geen werk en in Nepal betekent dat ook geen inkomen. Om er voor te zorgen dat de mensen het geld niet aan andere zaken opmaken wordt met lokale winkeltjes afspraken gemaakt en het geld op de rekening van de winkel gestort. Mensen kunnen het eten daar dan ophalen (baal rijst, eieren, droge - goed te bewaren - levensmiddelen e.d.). Ter info: Voedselhulp is ongeveer € 25,00 per maand voor 2 à 3 pers.

Bron Situatie Nepal + foto: Kathmandu Post

< terug

0181-663821

info@mahamata.nl

Nieuwesluisplein 33

3218VP Heenvliet

IBAN NL80 INGB 0000 0081  83

BIC   INGBNL2A

KvK   24359674

ANBI 22469

@ Maha Mata Nederland